CLOSE
0 0
Грах с бекон (Piselli al guanciale)

Споделете на стената си:

Или можете да копирате и споделите адреса по-долу

Продукти

Настройка на порции:
500 гр. Грах замразен
150 гр. Гуанчиале
1 гл. Лук, кромид
4 с.л. Зехтин
1 щ. Риган по възможност пресен
1/2 ч.л. Сол

Любими Рецепти

Трябва да с профила си, или да се Регистрирате, за да добавите това съдържание към вашите предпочитания.

Грах с бекон (Piselli al guanciale)

Хрупкав бекон с маслен грах е едно прекрасно съчетание за небцето....

  • 55 мин.
  • Порции: 4
  • Лесно

Продукти

Приготвяне

Сподели

Грах с бекон (Piselli al guanciale) е рецепта, за която се счита че произлиза от региона Лацио. Представлява типична пролетна гарнитура, която обаче можете да правите целогодишно. Сладките грах и лук се съчетават чудесно с наситения солен вкус на бекона, както и хрупкавостта на запържения бекон с маслената мекота на задушения грах.

Бобовите растения са обичани и ценени съставки в Лацио, по-специално пресните бобови растения, като боб и грах, които могат да бъдат намерени през пролетния сезон. Разбира се също така може да се използва както замразен, така и грах от консерва.

Използването на замразен, и особено консервиран грах скъсява значително времето за готвене. Дал съм необходимото време при пресен грах, но в стъпките съм дал и другите времена.

Трябва да се има предвид, че 1 кг пресен грах, отговаря на 500 гр. замразен. Останалото са шушулките. Оригинално се прави с гуанчиале, но се получава чудесно и с обикновен бекон.

Приготвянето на грах с бекон има малко на брой лесни стъпки и изисква много кратко време за готвене.

Стъпки при Приготвяне

1
Готово
15 мин.

Подготовка на продуктите

Ако ползвате пресен грах, обелете го и го оставете настрана. Ако ползвате замразен, или от консерва спестявате около 10 мин. от времето за приготвяне, тъй като не се налага да белите нищо.

След това нарежете бекона на малки парченца. Можете да го направите на квадрати, правоъгълници или дори ленти, в зависимост от предпочитанията си. Ако харесвате силния аромат, нарежете го грубо на квадратни парчета, в противен случай изберете ивиците. Нарежете лука на ситно.

2
Готово
40 мин.

Приготвяне

Вземете тиган и сложете в него зехтина и нарязания лук, добавете 2 супени лъжици вода, намалете котлона на ниска степен и покрийте с капак.

След около 7-8 минути, когато лукът започне да остава полунасухо, увеличете котлона и добавете бекона, запържете го за около минута, веднага щом мазнината стане прозрачна, намалете котлона и добавете граха. Ако соковете за готвене са изсъхнали твърде много, добавете кафена чашка гореща вода.

Покрийте с капака и гответе вашия грах с бекон на слаб огън 30 минути, като разбърквате от време на време. По средата на готвенето подправете със сол. Грахът ще бъде готов, когато се превърне от ярко зелено в по -тъмно зелено и текстурата му е мека, почти маслена.

Ако ползвате замразен грах, времето на готвене на вашия грах с бекон се редуцира до около 20 мин., а ако ползвате грах от консерва - на около 7 - 10 мин.

3
Готово

Сервиране

Грах с бекон се сервира топъл, най-често като гарнитура, но понякога и като предястие.

Avitohol

Отзиви за Рецептата

Все още няма публикувани мнения за тази рецепта. Използвайте формуляра по-долу, за да публикувате вашето мнение
Пиле по римски (Pollo alla Romana)
предходна
Пиле по римски (Pollo alla Romana)
Коктейл Космополитън (Cosmopolitan)
следващa
Коктейл Космополитън (Cosmopolitan) – един стар коктейл преоткрит през 80-те
Пиле по римски (Pollo alla Romana)
предходна
Пиле по римски (Pollo alla Romana)
Коктейл Космополитън (Cosmopolitan)
следващa
Коктейл Космополитън (Cosmopolitan) – един стар коктейл преоткрит през 80-те

Добавете Коментар